Hej, Hej, Hallooo!!

Det var ett tag sen senast. Tänker nog försöka fortsätta uppdatera då och då   nu när jag är tillbaka hemma men det kommer nog inte vara dagligen, speciellt inte nu under sommaren.

I varjefall så har första veckan i Finland börjat riktigt bra. Jag har en underbar kännsla av lugn inom mig. Jag behöver inte ge upp min nattsömn så att jag skall ha tid att göra ALLT och lite till, nu har jag tid för jag åker inte längre bort! Dessutom känns de lite som om jag skulle ha flytta till eget igen, njuter att vara ensam i hela legenheten, får använda mina egna mumin koppar, mina egna lakan och lyssna på radio X3M.

På onsdagen hade jag min första arbetstur. När vi gick igenom allt tänkte jag att oj nej, det kommer att ta minst en vecka innan jag lär mig kassasystemet och priser m.m. I slutet av min tur sålde jag ren stop och mat som om jag alltid gjort det. Eller kanske inte som alltid. Men i varjefall en vecka. Och alla är så superduper trevliga där. Ingen kollar snett om man lite klåpar sig, varken personal eller kunder. Och dessutom äter jag gratis där! OJ, oj det kommer att bli mycket mat denna sommar.. 

Ha det bra allihopa, skall försöka att uppdatera snart igen och kanske lägga till lite bilder också.

Publicerad 05.07.2013 kl. 08:13

Vilken är snyggare?

Jag tänkte köpa en likadan väska av Kaisa i svart läder, hon ville ha 100 pund för den, jag hade int råd och det harmade ganska mycket. Men nu hittade jag två mycke snyggare på www.have2have.se för hälften billigare.

Publicerad 29.06.2013 kl. 12:51

Gasspis

I början när jag flyttade till England så associerade jag alltid lukten från gasspisen med vårt sommarställe. Undrar om det har ändrat nu. Att alltid när jag åker till Storlandet och känner doften av gasspis så kommer jag att tänka på tiderna i England?
Publicerad 29.06.2013 kl. 11:53

Booze on the Ouse

Jag somnade klockan 11 igår. Försökte kolla på Django Unchained men somnade ganska fort. Nu är i varjefall Grandma Julie här så hon fick stiga upp med dom imorsse. Hon är nog en trevlig liten tant..

På eftermiddagen kommer Emma och hämtar mig och så åker vi till deras nya hus i följande by och på kvällen kommer vi tillbaka till Olney för vi ska gå på BOOZE ON THE OUSE! Egentligen vet ja inte vad det är men det låter spännande. SÅ mycket vet jag att det spelas musik och säljs öl. Dessutom har alla biljetter varit slutsålda länge ren men det görs ingen reklam om det? Inte en endaste en planch eller liknande nånstans.. Tydligen är det nåt som bara alla lokala vet om. I varjefall ser jag väldigt mycket fram emot kvällen, där kommer att vara ALLA som jag skulle kunna önska att vore där på min sista natt ut i England.

Nu är frågan, vad göra innan emma hämtar mig? Klockan är endast 10.. Kanske jag skulle gå lite och kolla i butiker, vädret är så fint..

Publicerad 29.06.2013 kl. 11:23

Näst sista arbetsdagen..

.. och jag jobbar hela dagen i butiken! Jess.. Köpte nyss nya farkkun och jag är riktigt nöjd. Fick dem för HALVA PRIIISEEET!!! Behöver dom när jag börjar jobba på Paven. Fick idag veta att jag jobbar nästa vecka Onsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Så för den som vill komma och kolla när jag klantar mej så lönar det sig att komma då..

Såhär glad var jag över mina byxor storlek 36 höhö!

Publicerad 27.06.2013 kl. 15:28

Stress.

Jag = Stress för tillfället. Det finns inte direkt en orsak varför jag stressar. Jag tror att det är lite av allt. Nya spanska flickan, åka hem snart, packa, planera inför veckoslute, inte ha ett eget rum osv. I varjefall så går jag runt och stressar helatiden. Kan inte göra någonting långsamt utan allt ska gå fort, ungarna hamnar springa efter mig helatiden, jag tar 2 minuters dushar, slänger i mig min mat, you name it. Dessutom är jag ganska Miss Mittemellan, jag hamnar vara på alla ställen på en och samma gång. Imorsse skulle jag visa Veikkos förskola åt tjejen, efter det visa vart parken är, efter det på kaffe med mammorna, 30 minuter senare visa vart lekgruppen är sen till butiken och jobba och nu inom någon timme skall jag springa och söka tjejen och A från lekgruppen och gå hem och laga lunch. Springa, springa, springa.

(Tur att pappa inte är här, han skulle inte förstå ett ord jag säger, jep, jag pratar VÄLDIGT fort då jag är stressad eller ivrig eller nåt..)

Håret är kort. Igen. Fast endast på ena sidan.

Publicerad 26.06.2013 kl. 12:32

Tisdag

Denna dag är visste inte lika awkward som jag hade förväntat mig. Nya tjejen och Alvar kommer väldigt bra överens så jag var på POP Fitness jumppan imorsse en timme och efter det har jag städat en hel del och fixat byk medan tjejen har sett efter Alvar. Ikväll ska jag till frissan *yey* och klippa min sivukalju. Spännande! Dessutom går kvällen lite snabbare med lite program..
Publicerad 25.06.2013 kl. 15:59

Dvärg säng..

Kan jag sova i en sånhän liten säng eller inte? Som sagt är jag utan rum nu och mina alternativ är att sova i Veikkos säng eller bädda en madrass på golvet. Om jag valde madrassen så betyder det att jag hamnar städa hela rummet först.. Jag tror jag tänker försöka sova en natt i sängen och går det inte så bäddar jag madrassen imorgon..

Nye tjejen förstår typ INGET vad man säger och jag kan säga att denna vecka kommer att vara höjden av awkwardness. Jag SÅ hoppas att ja får vara i butiken åtminstone någon dag.. Till all tur är det Kaisas jumppa ikväll så jag kan gå och avreagera mig. Kanske jag borde sluta tänka på mig själv, jag hamnar bara stå ut med dethär i en vecka, de andra hamnar göra det i fyra veckor..

Precis en vecka kvar nu tills jag kommer hem. Tack gode gud..

Publicerad 24.06.2013 kl. 20:45

En vecka kvar..

Om precis en vecka kommer jag hem! För tillfället känns det som ett år.. Jag är på ett typiskt måndags-humör eftersom ALLTING stör mig. Speciellt det att jag inte kan komma hem nu ren bara för att Kais och Phil åker till Spanien på torsdagen. Phils mamma kommer på fredagen så det är i princip endast på torsdag-fredag som jag behövs.. Argh, så har jag inget eget rum mera häller..
Publicerad 24.06.2013 kl. 15:27

Despicable Me 2

Kaisa undrade om jag ville komma med och kolla Despicable Me 2 med henne och barnen, jag ÄSLADE den första så jag behövde inte fundera två gånger om jag ville med eller ej. VILKEN BESVISVIKELSE! Kanske förväntingarna var för höga eftersom den första var så otroligt bra. Bortkastade 2 timmar av mitt liv kan jag lungt säga.

Att äta middag på en restaurang med Mossop barnen är ingen höjdare häller. Herregud så dom barnen betér sig. Fiilisen nu:

 

Publicerad 23.06.2013 kl. 21:13

Seriöst?

För någon månad sen fick vi en "ny" dammsugare till butiken. Redan då man FÅR en dammsugare borde klockorna börja ringa; DEN KOMMER INTE ATT FUNGERA!!! Nångång på hösten klagade jag över förbannelsen som ligger över mig som gör att jag är förfölj av dåliga dammsugare, nu har jag en till med på min lista. Men kolla in denhär grejen, det kan ju inte vara bra när den ser ut såhar:

Grejen är ju för fan äldre än mig!! Inte konstigt att jag inte vet hur jag skall använda den.. Kaisa kan nog glömma att jag skulle dammsuga trapporna, den väger minst 20 kg. 

Än en gång tackar jag våran kära Veronica Maggio som gör städandet mycket trevligare.

Publicerad 22.06.2013 kl. 15:32

Veronica Maggio dag = Bra dag!

Veronica Maggio är nog alltid så förskräckligt bra! Varje låt får en att villa sjunga med och dansa. Frästelsen att vrida upp volymen alldelset för högt är väldigt stor kan jag säga. Lite mer än en vecka så är jag hemma i mitt eget hem och lyssnar på Veronica Maggio så högt att grannarna kommer att önska att jag stannat i England!

Publicerad 22.06.2013 kl. 14:56

Hoppas ni alla andra har årets värsta darra.

 

Publicerad 22.06.2013 kl. 12:15

Inte glad Midsommar

Publicerad 21.06.2013 kl. 23:45

Vilken lättnad!

Jag blev lovad minst 15-20 timmar i veckan på Paven!!! Så jävla skönt att veta att jag int behöver gå helt pank i sommar. Nu blir de bara att luska ut hur jag skall komma dit, 30 km bort.. Jag räknar med att det nog ordnar sig.

Publicerad 20.06.2013 kl. 22:31

Jag heter Marika och mina vänner kallar mej för Stubbis (för att jag är kortare än dem antar jag?)
Jag kommer att bo i Olney i Milton Keynes i England nu i ungefär ett år.
I  bloggen skriver jag om vad jag gjort, hur vardagen rullar här och lite hur det känns att åka bort från allt och alla.

Senaste kommentarer

09.07, 10:13Hej, Hej, Hallooo!! av Benu
01.07, 08:51Dagens saldo av Benu
27.06, 15:29Stress. av Morsan
27.06, 10:26Stress. av famo
26.06, 14:28Stress. av Olivia